SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-04-28 21:09:02' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Пошук несправностей блоків живлення

14.12.10
Фото.Пошук несправностей блоків живлення

Про несправності блока живлення можна дізнатися за багатьма ознаками, навіть побічно, наприклад при появі помилок парності. Це пов'язано з тим, що мікросхеми живляться з блоку живлення, а якщо напруга живлення не відповідає певним вимогам, то виникають збої. Інший критерій — хаотичність адрес комірок пам’яті, в яких виникають збої. В протилежному випадку, коли комірки пам'яті, в яких виникають збої, одні й тi caмi, несправною, в першу чергу, може бути сама пам'ять.

Для усунення несправностей блоків живлення необхідно здійснити ремонт ноутбука, прості вимірювання i виконати відповідні тестування. Одним з найпростіших тестів для виявлення несправностей блока живлення є вимірювання його вихідних напруг. Воно дає змогу визначити, чи виробляються відповідні напруги взагалі, i чи їх значення знаходяться в допустимих межах. Напругу вимірюють, як правило, при підключених номінальних навантаженнях. Для вимірювання напруг слід використовувати тільки цифрові прилади (випробувальна напруга +1,5 В). Стрічкові прилади мають випробувальну напругу +9 В, що може зруйнувати електронні компоненти, напруга живлення яких +5 В.

Якщо значення вимірювальних напруг блока живлення виходять за межі допусків, необхідно замінити блок живлення.

Для перевірки блока живлення як у складі комп'ютера, так i без нього користуються платою PC Power Check фірми Data Depot. Плата підключається до шини ISA. На ній встановлено кілька світлодіодів для індикації перевищення чи зниження необхідних рівнів напруг, перешкод i викидів на шинах живлення. Плата працює як в режимі неперервної індикації, так i з «пам'яттю». Плата підключається до слота, як i будь-яка плата адаптера. В автономному режимі плата PC Power Check імітує системну плату.

Одним із складних приладів для діагностування сервисним центром Asus блоків живлення є тестер PC Power System Analyzer фірми TCE, який дає змогу виконати три тестування. Блок живлення при цьому не виймається з комп'ютера. До комплекту аналізатора входять адаптери шин ISA/EISA i MCA. 3 їх допомогою контролюються напруги в мережах +5 В i +12 В. Аналізатор визначає навантажувальну здатність джерела живлення. В процесі вимірювання напруги реєструються вci параметри, пов'язані з виявленою несправністю. Biдображаються режими роботи аналізатора i поточний стан блока живлення. Є можливість надрукувати результати тестування.

Аналізатор PC Power System Analyzer є одним із найбільш багатофункціональних i високоефективних приладів для діагностування блоків живлення. Biн призначений для професіоналів через складність i високу ціну.

Другие статьи по теме
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.