SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-04-26 15:37:11' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Сонячні батареї в побуті та виробництві

02.04.19
Фото.Сонячні батареї в побуті та виробництві

Люди здавна намагалися знайти джерело отримання безкоштовної енергії. Технології стрімко розвиваються і альтернативні джерела отримання енергії набувають все більшої популярності. Новітні розробки стрімко увірвалися в життя людей. Вони дозволяють отримати значну економію, досягти автономності без зниження комфорту.

У нинішньому столітті люди можуть здобувати електроенергію різними засобами - наприклад, використовуючи сонячні батареї. У конструкцію сучасної сонячної батареї входить кілька скріплених між собою напівпровідників, здатних перетворювати сонячні промені в електричний струм. Для виготовлення їх використовуються переважно кремній, рідше свинець. Напівпровідникові модулі сонячної батареї розміщаються в корпусi, що володіє антибликовой поверхнею.

Що необхідно знати при установці

При установці в будинку або на дачі сонячних батарей з'являється реальна можливість заощадити на оплаті електроенергії. При достатній потужності батарей ці альтернативні джерела електроенергії здатні повністю забезпечити потреби в енергії. Перетворити світлову енергію сонця в електричну стало можливим після відкриття напівпровідників і дослідження їх властивостей. Одне з таких властивостей - вироблення електричного струму при попаданні сонячного світла на фотоелемент з кристалічного кремнію.

Кремній для виробництва сонячних елементів недорогий, і сонячні батареї на його основі володіють непоганим коефіцієнтом корисної дії, до 20-24%. Поєднавши достатню кількість таких фотоелементів для утворення сонячної панелі площею близько 1,5 кв. метрів, можна отримати напругу 24 В і потужність близько 300 Вт (що залежить від рівня сонячної освітленості, тобто від висоти сонця над горизонтом і погодних умов).

Для забезпечення можливості живлення споживачів при будь-якій погоді і в будь-який час доби (навіть вночі), до сонячній батареї потрібен ще акумулятор, вдень заряджається від надлишків вироблюваної сонячної електроенергії, а в сутінки і вночі віддає накопичену енергію споживачам. За зарядом і розрядом акумулятора стежить спеціальний електронний пристрій - контролер, він же забезпечує оптимальний режим роботи сонячних батарей.

Сонячні панелі та акумулятори виробляють постійний електричний струм, основні ж споживачі розраховані на харчування змінним струмом напругою 220 В. Для перетворення постійного струму в змінний служить інвертор. Комплект з батарей, акумулятора і інвертора, при середній потужності протягом доби 1,5 кВт, коштує близько 1000 доларів, з приблизно пропорційним збільшенням вартості при необхідної більшої потужності. Сонячна установка - модульна система, і її потужність можна нарощувати поступово, набуваючи в міру необхідності додаткові панелі.

З розвитком технологій сонячна енергетика стає все дешевше. Конструктивно батарея - це безліч фотоелементів в загальному корпусі під прозорою передньою панеллю. Для отримання необхідного напруги фотоелементи з'єднують послідовно. Прозора лицьова панель повинна витримувати несприятливі погодні умови, сніг і вітер, і бути максимально прозорою. Щоб додатково виключити втрати світла на відбиття, скло покривається антивідблиску складом.

Другие статьи по теме
22.04.23 Системи відеоспостереження та сигналізації
06.10.22 Ваш выбор клавиатуры для компьютера
15.06.22 Игры и развлечения в современном мире
24.05.22 Заказать продвижение сайта в Киеве
25.04.22 Азартные игры в интернете и онлайн казино
12.08.21 Современный гаджет – максимум возможностей при минимуме затрат
18.09.20 Лототроны для лотерей и розыгрышей призов
11.09.20 Какой интернет магазин выбрать, если речь идет о покупке полиграфической продукции?
24.01.20 Как сделать лендинг пейдж для мероприятия
01.04.18 Учимся быстро продавать вещи через интернет
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.