SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-05-03 16:09:42' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Як зберігати мінеральні добрива

28.01.22
Фото.Як зберігати мінеральні добрива

Щоб мінеральні добрива зберегли свої властивості, їх слід зберігати в сухому, провітрюваному і затіненому приміщенні. Мінеральні добрива, придбані для постачання рослин, вирощених на городі, на балконі або терасі, можна успішно зберігати до наступного сезону. Потрібно лише забезпечити належні умови зберігання добрив. Renesans Style підкаже, як зберігати їх правильно.

Як зберігати добрива: інструкція

Підживлення є одним з основних засобів догляду за рослинами в саду, на балконі чи терасі. Досить часто після сезону залишається деяка кількість невикористаних мінеральних добрив . Як правильно їх зберігати, щоб вони не втратили своїх властивостей і можна було використовувати в наступному сезоні?

Як купити мінеральні добрива

По-перше, добрива «про запас» краще не купувати. У продажу широко представлені мінеральні добрива. Також не варто купувати великі пакети добрив, особливо призначених для певних груп рослин, оскільки, швидше за все, вони не вичерпаються протягом одного сезону і доведеться зберігати до наступного року. Ви можете придбати великий пакет універсального добрива, який ви використовуєте для підгодівлі найрізноманітніших рослин.

На упаковці кожного мінерального добрива вказано термін його придатності – у зазначений період виробник гарантує, що добриво якісне, але лише за умови дотримання відповідних правил правильного зберігання даного добрива.

Умови правильного зберігання добрив

Щоб добрива зберегли свої властивості, їх необхідно зберігати в сухому провітрюваному приміщенні, яке додатково затінюють, а температура в ньому коливається від 0°С до 30°С.Зберігати добрива слід в оригінальній упаковці, яка повинна бути щільно закрита. Добрива необхідно захищати від дітей та домашніх тварин.

Не можна зберігати добрива в приміщенні з продуктами харчування або ліками.У безпосередній близькості від добрив, що зберігаються, не можуть стояти легкозаймисті матеріали, такі як бензин, фарби чи масла, а також дрібні органічні матеріали (наприклад, стружка, солома або тирса ) та порошкоподібні метали. Погане зберігання мінеральних добрив може погіршити якість добрив, а отже, і їх ефективність. Використовувати їх також стає складніше.

Наслідки поганого зберігання добрив

Злипання сипучих добрив - перешкоджає їх розповсюдженню. Якщо злипання не сильне, ви можете розчавити грудочки добрива в долоні або розбити їх, наприклад, гумовим молотком, але коли злипання сильне, добриво можна розчинити у воді та використовувати в такому вигляді.

В’язкість – якщо добрива з високою вологопоглинальною здатністю зберігати в негерметичній упаковці, вони можуть стати жирними. У цьому випадку найкраще розчинити добриво у воді і використовувати її водний розчин.

Розшарування рідких добрив можна усунути, сильно збовтавши препарат перед використанням – якщо добриво добре «перемішано», його можна успішно використовувати. Однак якщо ми помітимо, що утворився осад, таке добриво може мати меншу цінність, крім того, частинки осаду можуть забити форсунки розпилювача, який використовується для внесення рідких добрив.

Замерзання – особливо негативно впливає на рідкі добрива, які можуть знижувати їх якість при температурі нижче 0 градусів Цельсія. Хімічні реакції, що відбуваються при негативній температурі в добриві, викликають розпад сполук, що призводить до утворення нерозчинного осаду. Ефективність застосування такого добрива нижча, тому що рослини не зможуть засвоювати ті поживні речовини, які випали в осад.

Перегрів – висока температура викликає більш швидкий перебіг хімічних реакцій, а значить, добрива швидше втрачають свою цінність.

 

 

 

Другие статьи по теме
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.