SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-05-17 04:44:23' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Які бувають мотошини?

27.05.22

У світі існує безліч різноманітних моделей мотоциклів та скутерів. Їх поєднує одна спільна риса – для кожної моделі необхідно підібрати правильні шини згідно з маркою та типом транспортного засобу, умов експлуатації та стилю водіння.

У шин на мотоцикли досі немає єдиної класифікації, але умовно всі різновиди можна розділити п'ять типів: перегонові, дорожні, позашляхові, скутерові та зимові.

Перегонові (Racing)

Перегонові мотошини є вузькоспрямованим високотехнологічним продуктом, що підбирається строго під певні умови використання (температура, тип покриття, швидкісний режим тощо). Такі шини поділяються на три типи:

  • сліки використовуються на професійних треках та мають обмежену кількість циклів нагрівання-охолодження. Вони доступні з протекторами різного ступеня жорсткості та підбираються за спеціальною таблицею виробника.
  • сліки з різьбленим протектором крім професійних змагань можна використовувати і на цивільних дорогах. Випускаються також із різним ступенем жорсткості та підбираються за спеціальною таблицею виробника під конкретні умови експлуатації.
  • тренувальні шини призначені для тренувальних заїздів і мають більшу зносостійкість і збільшену кількість циклу нагрівання-охолодження.

Дорожні (Road)

Дорожні мотошини призначені для широкого спектру мотоциклетної техніки. Шини цього сегменту підходять на мотоцикли класу: гіперспорт (hypersport), спорт (sport), спорт-туринг (sport touring), круїзер (cruiser), урбан (urban) та трейл (trail). Як правило, дорожні мотошини мають твердіший склад гумової суміші протектора, для збільшення терміну її використання.

Позашляхові (Off-Road)

Позашляхові мотошини легко впізнати за більш зубчастим типом протектора. Вони підходять для установки на мотокросові мотоцикли (motocross), ендуро (enduro), ралійні (rally) та мотоцикли для тріалу (trial). Такі покришки підходять для використання на різних типах дорожніх поверхонь: кам'янистий, сухий, вологий або трав'яний ґрунт.

Шини для скутерів та мопедів (Scooter)

Мотошини для скутерів та невеликих мопедів класифікуються за типом транспортного засобу. Шини для сегменту скутерів Sporty призначені забезпечувати безпеку та ефективні зчіпні характеристики на високих швидкостях, для скутерів класу Urban акцент робиться на зносостійкість, для Retro це, як правило, унікальність малюнка протектора. Мотошини для міських скутерів з об'ємом двигуна менше 50cc мають надійний захист від пошкоджень.

Зимові (Winter)

Зимові мотошини випускаються для широкого спектра спортивних та дорожніх мотоциклів та скутерів. Вони поділяються на шиповані та фрикційні (нешиповані). У протекторі таких шин використовують спеціальний компаунд, що забезпечує еластичність у широкому спектрі зимових температур. Зимові мотошини мають жорсткіший каркас і унікальну форму протекторів, що також покращує її тягово-зчіпні характеристики.

Більше про шини на Tyre-Club

Другие статьи по теме
05.12.23 Порівняльний аналіз квадроцикла та мотоцикла: переваги та недоліки
31.08.23 Автошкола на Виноградарі
09.08.23 Сервісне обслуговування BMW: Що потрібно знати про гарантію та післягарантійне обслуговування
06.05.23 Автошкола в районі Виноградар
11.11.22 Транспорт будущего - электромобиль
20.10.22 Эффективность грузоперевозок
29.09.22 Автомобильные держатели для телефонов
08.09.22 Капремонт двигателя
04.08.22 Курсы вождения на Голосеево
17.06.22 Советы по покупке нового или подержанного автомобиля в Европе
05.06.22 Автошкола Академгородок
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.