SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-04-28 19:41:42' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Стругачки для свердл: особливості та критерії вибору

25.04.23

Купувати свердла щоразу, як тільки затупилися - це марнотратство. Можна один раз витратитися на спеціальну точилку для свердлів, щоб потім користуватися інструментом довгий час, заощаджуючи гроші.

Вони бувають різними, про це можно дiзнатися на сайтi Metal Rez. Затупитися можуть, звичайно, будь-які свердла, які використовуються домашніми майстрами. І працювати ними стає неможливо, небезпечно, інструмент може зіпсувати поверхню, наприклад, розколоти дерево, і просто зламатися. Так як свердла найчастіше продаються комплектом, покупка може вилитися в солідну суму, набагато дешевше інструмент заточити. Чи можна з цією метою використовувати звичайну точилку для ножів? Далеко не кожну та не завжди. Тільки спеціальні точильні машини забезпечать ідеальну геометрію і дозволять зробити все максимально швидко.

свердла

Всі спеціалізовані заточування для них діють за одним принципом - інструмент вставляється в отвір з абразивом, обертається завдяки електродвигуну або вручну. Є заточення з кількома отворами різного діаметру, щоб можна було точити різні свердла. Критерії вибору інструмента такі:

  • Розміри. Проста ручна точила для стандартних свердел або верстат, які займатимуть місце на верстаті. Все залежить від того, наскільки часто ви користуєтесь ними.
  • Ручна чи залежна від електрики. Перший варіант мобільний, але точити доведеться, докладаючи фізичних зусиль.
  • Універсальність. Тільки для свердел або інших інструментів теж. Пам'ятайте, що вузькоспеціалізовані точила забезпечать ідеальний результат. Але для ножів доведеться купувати щось інше.
  • Простота використання. Професіонали стверджують, що чим простіше інструмент, то краще. І ламатися буде рідше.
  • Матеріали. Стругачка має бути досить міцною. Важливо звернути увагу на якість абразивного матеріалу, а також можливість його замінити.
  • Рівень шуму та можливість регулювати швидкість роботи, що актуально для електричних точилок.
  • Бренд. Доцільно купувати інструменти від відомих виробників, яким можна довіряти.

Коштують найпростіші точила для свердлів, які обертаються завдяки підключенню до дриля, в районі 10–12 доларів, навіть дешевше можна знайти. Промислові двосмугові верстати для заточування інструментів коштуватимуть набагато більшу суму — до 750 доларів. Найпопулярніші бренди виробників точилок для свердлів - Drill Doctor, "Діолд", Sturm, Westfalia, PARKSIDE, RedVerg.

Metal Rez: https://tool-shop.com.ua/.

Другие статьи по теме
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.