SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-05-05 09:02:06' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Фітопірамідна установка для аеропоніки

29.06.12
Фото.Фітопірамідна установка для аеропоніки Хороша ідея - це заразна хвороба. «Фітопірамідний» вірус зрештою опанував організмом. Мало що розуміє в гідропоніці серце в ідейних боях на форумі мовчазно підтримувало Batata. Але оскільки всі тонкощі побудови Фітопіраміди для аеропоніки не описані, а Batat справляв враження (у всякому разі, за текстами) не небожителя, а цілком собі земну істоту, то, озброївшись розхожою мудрістю «не боги горщики обпалюють», думка почала добудовувати невидиме на фотографіях Фітопіраміди і споріднених їй споруд. Разом з партнером (не просто, а к.т.н.) знайшли знайомих в приватному секторі Самари з 6 сотками і почали втілювати в реальність те, що побачили і додумали на будівельному сайті Теплостен.

 

фітопіраміда для аеропоніки

Були придбані насос, пластикова бочка, поліетиленові труби, теплоізоляція, покрита фольгою, замовлений каркас і пластикові фіттінги.

Ще один спосіб кріплення сіянців в трубах. Вище були пластикові стаканчики з керамзитом і дірявим дном, а тут - просто поролонові пробки. До речі, в пару труб загнали перці. На жаль більше не знайшов фоток з перцями, але запевняю, що перці вийшли відмінними. Правда, частина загинула в результаті неконтрольованого переливу.

Випробовувалися різні сорти томатів. Частина сіянців виростили самі, частину купили на ринку.

І ось такий спосіб посадки відчували. Керамзит - в труби, рослини - в керамзит. В результаті саме він виявився найкращим. Рослинам при такому способі посадки було найкомфортніше. Крім того, менше води в трубі - менше потрібна ємність для всієї піраміди. А це - істотна економія. Великі пластикові бочки (500 літрів) коштують досить дорого. А якщо труби заповнені керамзитом, то можна використовувати ємність на 60% меншу. Такі ємності вже в рази дешевше.

Ось і перші результати, які не можуть не радувати. Оскільки сорту в трубах різні, то вийшов деякий різнобій в дозріванні. Але потрібно сказати, що і в цей раз агротехнічної роботи не вийшло. До відстеження параметрів розчини справа так і не дійшла. Знову розводили концентрат за інструкцією, ніяких параметрів розчину не відстежуючи.

Рослини вирощуються аероводним методом в вегетаційних трубах. За певною програмою організовується періодичне затоплення. Відбувається приплив-відплив живильного розчину, і рослини отримують збалансоване мінеральне і повітряне кореневе живлення. Який-небудь субстрат в даній технології відсутній. Коренева система рослин знаходиться в перфорованих стаканчиках-контейнерах і має можливість вільно розвиватися в ідеальних умовах аерації. Вегетаційні труби розміщені на декількох рівнях по висоті, завдяки чому в обсязі культиваційних споруд розташовуються відразу кілька плодоносних ярусів. Кожен плодоносний ярус відповідно має власну кореневу систему і асиміляційні апарат.

У низькорослих рослин шляху доставки поживних речовин і відтоку асимілятів дуже короткі, швидкість фізіологічних процесів, що відбуваються в рослині і їх напруженість дуже висока. Рослини, перебуваючи в комфортних умовах, дуже швидко ростуть, розвиваються, активно і дружно плодоносять.

Другие статьи по теме
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.