SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-04-24 12:15:26' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Основні відмінності паперових та електронних книг. Існуючі переваги та недоліки

27.02.15
Фото.Основні відмінності паперових та електронних книг. Існуючі переваги та недоліки

Який тип підручника обрати учню? Чим кращий піксель від звичайного паперу? Більшість аудиторії віддає перевагу звичним паперовим підручникам. Насамперед тому, що суспільство вже звикло до них. Але свої переваги та недоліки мають як одні так і інші.

1. Різниця в вазі.

Якщо паперовий підручник лише один, його вага є майже невідчутною. Але якщо впродовж декількох годин доводиться носити не тільки декілька книжок, а й зошити, то вже через деякий час неодмінно прийде відчутна втома. Якщо ж Ви вирішили надати перевагу електронному варіанту, то про такі незручності можна назавжди забути. Крім того, користувач електронної книги може в будь який час завантажити додатковий матеріал.

2. Можливість вибору.

На відпочинок чи в тривалу подорож можливо взяти обмежену кількість друкованих видань. Наявність електронного пристрою в цій ситуації дозволяє зняти будь які обмеження.

3. Відчутна вартість сучасного підручника.

Придбання будь якої новітньої книжки зв’язано з відчутними фінансовими витратами та її пошуками. Якщо ж вона видана відомим автором, або ж присвячена популярній тематиці, то її ціна може бути майже захмарною. Використання електронного варіанту книги повністю нівелює вказані незручності.

Ціна електронного пристрою теж є доволі відчутною. Тому купувати його бажано лише в разі справжньої необхідності. Адже в багатьох ситуаціях проблему можна вирішити, здійснивши візит до найближчої бібліотеки. Як правило, на книжкових полицях можна відшукати всі необхідні книжки.

4. Зручність у користуванні.

Пригадайте, як часто Вас дратували пошуки втраченої раніше сторінки? При відсутні такої потрібної закладки сторінку підручника досить часто доводиться навіть загинати. Не дуже зручними у користуванні є й ті підручники, які мають м’яку обкладинку. Сторінки в такій книзі з часом деформуються, а зовнішній вигляд друкованого виробу починає по-справжньому дратувати. Не слід забувати, що майже всі підручники можуть зламатися, а їхні сторінки загубитися. Підручник електронного типу теж має свої недоліки, наприклад, необхідність періодичної підзарядки. Звичайна волога також може стати фатальною для обох типів підручників. Також слід пам’ятати що епітет мерзляк є для електронного підручника синонімом.

Мабуть змагання паперу з пікселями вирішиться ще нескоро. Але знання перелічених недоліків, чи навпаки, переваг, дасть змогу зробити правильний вибір в тій чи іншій ситуації.

Другие статьи по теме
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.