SELECT navigator__module_banners.*, navigator__module_banners_types.template FROM navigator__module_banners INNER JOIN navigator__module_banners_types ON navigator__module_banners.type_id = navigator__module_banners_types.type_id WHERE (category_id = "2") AND (expires > '2024-04-25 21:02:17' or isnull(expires)) AND (max_impressions = 0 OR num_impressions < max_impressions) ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Виховання дбайливого ставлення до підручників

06.05.16
Фото.Виховання дбайливого ставлення до підручників

Дуже часто час летить непомітно і ось вже ваші діти стали учнями школи. Дуже трепетні почуття викликають перші шкільні будні дитини. В першу чергу, необхідно допомогти дітям як можна швидше адаптуватися до нового для них ритму життя, до збільшеним навантаженням. Також батькам слід особливу увагу приділити формуванню таких корисних навичок, як дисциплінованість і ощадливість. Зокрема особливе місце у цьому питанні слід приділити вихованню у дітей ощадливості до навчальної літератури. З перших днів занять у школі намагайтеся пояснювати дітям головні правила і вимоги шкільного життя.

Підручники для 1 класу складаються авторами, враховуючи вікові та соціальні особливостей дитячої аудиторії. Від простоти викладеного матеріалу, правильності написання текстів підручників буде залежати успішність школярів. Як правило, вчителями початкової школи використовуються для роботи тільки найкращі підручники. Одним з найголовніших правил для обов'язкового виконання є дбайливе ставлення до підручників. Дуже часто позитивні наслідки виховання цієї звички у дітей набагато важливіше, ніж може здатися на перший погляд.

Для того щоб правильно формувати у дітей навички дбайливого ставлення до підручників, у першу чергу, вам самим потрібно показати приклад цього. Це може бути виражено в правильній підготовці робочого місця школяра. Тут повинно бути обов'язково передбачено окреме місце для зберігання підручників. При придбанні необхідних шкільних приналежностей завжди радьтеся з дітьми. Вони повинні вчитися правильному вибору практичних речей для своєї роботи. Адже чим більше своєї уваги діти приділять купівлі та вибору шкільних аксесуарів, тим більше у них виникне бажання дбайливого ставлення до них.

Намагайтеся частіше нагадувати дітям про те, що чим дбайливіше вони будуть ставитися до своїх речей, тим довше вони будуть залишатися такими гарними і потрібними. Перший рік навчання для дітей у школі буде самим напруженим, але за цей термін вони звикнуть до належного поводження з книгою і полюблять свої підручники для 2 класу. Виховання бережливого ставлення до книг закладається саме в цей період. Маленький учень повинен усвідомлювати, що кожен підручник є результатом великої колективної праці дорослих людей, а їхню працю треба обов'язково поважати.

Також одним з найбільш дієвих прийомів переконання дітей у цьому показ учням процес створення підручника з самого початку, демонстрація того, скільки праці, сил і турбот вкладено у виробництво навчальної літератури. Адже підручники, які використовуються для шкільного навчання, існують з незапам'ятних часів; їх історія налічує вже кілька тисячоліть. Приміром, у древнешумерской цивілізації виконували роль підручників глиняні дощечки. Вчені вважають, що першим письмовим підручником в історії людства була давньоєгипетська навчальна книжка, що має назву «Кемит».

Другие статьи по теме
Комментарии
Извините, но только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Сперва Вы должно войти либо зарегистрироваться.